10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMigraţia în Marea Britanie a crescut semnificativ, după venirea românilor şi bulgarilor

Migraţia în Marea Britanie a crescut semnificativ, după venirea românilor şi bulgarilor

Migraţia netă în Marea Britanie a atins în 2015 al doilea cel mai ridicat nivel de la publicarea acestor date, în 1975, pe fondul majorării sosirilor din România şi Bulgaria, relevă datele publicate joi de Oficiul naţional de statistică (ONS), transmit site-ul buzzfeed.com, DPA şi Reuters, citate de Agerpres

Datele prezentate de ONS arată că în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015 migraţia netă, diferenţa dintre numărul de persoane care intră şi ies din Marea Britanie, a fost de 333.000 de persoane, în creştere cu 20.000 de persoane faţă de 2014. 

Anul trecut, migraţia netă din Uniunea Europeană în Regatul Unit a crescut la nivelul record de 184.000 persoane (de la 174.000 în 2014), în principal datorită majorării migraţiei nete din România şi Bulgaria, de la 44.000 în 2014 la 58.000 în 2015. Migraţia netă în cazul altor cetăţeni din state membre ale UE a rămas la un nivel similar cu cel din 2014. 

Dintre cetăţenii români şi bulgari care au sosit anul trecut în Marea Britanie, 84% (52.000) au venit să muncească. Dintre aceşti, 31.000 au sosit având deja un loc de muncă. 

Conform datelor ONS, există 2,1 milioane de cetăţeni ai UE (excluzând britanici) care muncesc în Regatul Unit. 

Migraţia şi situaţia economiei sunt principalele subiecte discutate în timpul campaniei pentru referendumul din 23 iunie dar James Brokenshire, secretarul de stat pentru imigraţie, a avertizat că ieşirea Marii Britanii din UE nu va reduce migraţia. 
“Trebuie să continuăm reformele pentru a reduce migraţia netă din afara Europei, care încă rămâne principala sursă de noi sosiri”, a afirmat oficialul britanic. 
Britanicii se vor pronunţa pe 23 iunie, într-un referendum, cu privire la oportunitatea părăsirii Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante decizii ale ţării în ultimele decenii. 
Premierul David Cameron este supus presiunilor pentru a-şi respecta promisiunea făcută în 2010 de a reduce migraţia netă anuală în Marea Britanie sub nivelul de 100.000 de persoane.

 

 

Cele mai citite

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă