6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMii de foşti studenţi ai Universităţii Trump îşi vor primi cea mai...

Mii de foşti studenţi ai Universităţii Trump îşi vor primi cea mai mare parte a banilor înapoi

Mii de foşti studenţi ai Universităţii Trump îşi vor primi cea mai mare parte a banilor înapoi, după ce un judecător federal a aprobat vineri o înţelegere în acest sens, în sumă de 25 de milioane de dolari, relatează CNN Money.

”Înţelegerea este corectă, adecvată şi rezonabilă”, apreciază judecătorul Gonzalo Curiel în hotărârea pe care a pronunţat-o.

Aproximativ 4.000 de foşti studenţi au depus cereri în justiţie să-şi primească banii înapoi, iar cei eligibili vor putea să primească înapoi până la 90% din sumele reclamate.

Înţelegerea a fost convenită în noiembrie, la zece zile după ce Donald Trump a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale, însă era necesar să fie aprobată de un tribunal.

Universitatea Trump a fost înfiinţată în 2005 şi promitea să-i înveţe pe studenţi tehnici de investire în domeniul imobiliar pe care să le folosească să se îmbogăţească la fel ca Trump. ”Un an de ucenicie” la Universitatea Trump costa 1.495 de dolari, potrivit unor documente judiciare, calitatea de ”membru” cel puţin 10.000 de dolari, iar "Gold Elite" – clasa cea mai scumpă din cadrul seminarului – costa 35.000 de dolari.

Universitatea Trump a fost închisă în 2010, anul în care Departamentul pentru Educaţie din New York a dispus încetarea funcţionării programului care nu avea licenţă. În reclame pentru Universitatea Trump, magnatul în domeniul imobiliar afirma că i-a ”ales cu mâna” sa pe instructori. Însă, în depoziţie, el nu şi-a amintit numele nici măcar unuia singur dintre ei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă