21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMii de imigranți au încercat să forțeze granița dintre Macedonia și Grecia

Mii de imigranți au încercat să forțeze granița dintre Macedonia și Grecia

Poliţia macedoneană a  la gaze lacrimogene, vineri, pentru a dispersa mii de imigranţi şi refugiaţi care încercau să intre în ţara balcanică dinspre Grecia, informează Mediafax.

Câteva mii de persoane din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, între care numeroşi refugiaţi sirieni, şi-au petrecut noaptea la graniţă, după ce Macedonia a decretat stare de urgenţă joi, închizându-şi practic frontiera sudică pentru imigranţi şi refugiaţi.

Citește și: Acord între Franța și Marea Britanie privind imigranții. Ce vizează înțelegerea

Poliţiştii din spatele gardului de sârmă ghimpată au recurs la gaze lacrimogene pentru a respinge mulţimea furioasă, care voia să intre în Macedonia pentru a merge spre nord, în Ungaria, ajungând în zona Schengen fără frontiere a Uniunii Europene.

Macedonia este un important punct de tranzit pentru imigranţii care vin dinspre Grecia şi se îndreaptă către state mai bogate din nordul Uniunii Europene.

Aproximativ 44.000 de persoane ar fi tranzitat Macedonia în ultimele două luni, multe dintre ele fugind din calea violenţelor din Siria.

Cele mai citite

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Premierul slovac Fico se află în afara oricărui pericol, dar starea sa este gravă

Premierul slovac Robert Fico nu mai este în pericol imediat, dar se află în continuare în stare gravă, a declarat duminică adjunctul său, la...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă