7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMii de oameni au manifestat în centrul Parisului, pentru accelerarea anchetei privind...

Mii de oameni au manifestat în centrul Parisului, pentru accelerarea anchetei privind uciderea unor activiste kurde

Câteva mii de persoane au manifestat sâmbătă în centrul Parisului pentru a cere dreptate și urgentarea anchetei privind asasinarea în 2013 a trei activiste kurde, transmite Reuters citat de Agerpres.
Sakine Cansiz, fondatoare a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) la începutul anilor 80 ai secolului trecut, și alte două femei kurde au fost găsite moarte în Centrul Kurd de Informații din Paris, în ianuarie 2013, toate fiind împușcate de la mică distanță. 
Circa 5.500 de oameni, potrivit estimărilor poliției, au mărșăluit sâmbătă în centrul Parisului, cerându-le autorităților franceze să descopere cine s-a aflat în spatele uciderii celor trei femei. "Vom continua să protestăm până când se va face dreptate", a declarat televiziunii Reuters activista kurdă Nursel Kilic. 
Procesul principalului suspect, cetățeanul turc Omer Guney, în vârstă de 34 de ani, urma să înceapă la 23 ianuarie. Dar Guney — care a susținut că este nevinovat — a murit luna trecută din cauza unei tumori pe creier. Surse judiciare au declarat că se crede că Guney ar fi acționat la instrucțiunile unor persoane din Turcia. 
Turcia a negat orice implicare în aceste crime, sugerând în schimb că au avut legătură cu disputele interne din PKK, care luptă de 30 de ani pentru autonomie kurzilor față de Turcia. PKK este considerată organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE.
 

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă