12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialPROTESTE violente în Macedonia: Oamenii cer DEMISIA premierului

PROTESTE violente în Macedonia: Oamenii cer DEMISIA premierului

Peste 2.000 de protestatari au fost implicaţi în confruntări cu poliţia macedoneană în centrul capitalei Skopje, în cursul unei manifestaţii la care au cerut demisia premierului Nikola Grevski, relatează Mediafax.

Protestatarii din Skopje au incendiat mai multe tomberoane şi au atacat poliţiştii cu pietre, scandând “Criminalii, criminalii!” şi “Pleacă acasă, Gruyo!”.

Cel puţin 19 poliţişti au fost răniţi, iar autorităţile au avertizat că vor recurge la forţă şi la gaze lacrimogene.

Zaev le-a cerut protestatarilor din faţa Parlamentului să păstreze calmul şi să evite actele de violenţă.

Protestul a avut loc marţi, pe fondul unui scandal referitor la interceptări, în care este implicat premierul Nikola Gruevski, lider al partidului naţionalist VMRO-DPMN, potrivit Reuters.

Liderul partidului de opoziţie SDSM, Zoran Zaev, a dezvăluit o serie de interceptări care ar dovedi că Gruevski a fost implicat în mai multe infracţiuni, inclusiv într-un caz tragic din 2011, când un băiat a fost omorât în bătaie de un poliţist. Ofiţerul responsabil pentru moartea băiatului de 21 de ani a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Gruevski a respins toate acuzaţiile şi l-a acuzat la rândul său pe liderul opoziţiei că face abuz de putere şi de interesele publice pentru a declanşa proteste antiguvernamentale.

 

 

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă