7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Mii de persoane au manifestat la Dresda pentru a le spune...

VIDEO. Mii de persoane au manifestat la Dresda pentru a le spune “bun venit” refugiaţilor

Mii de manifestanţi – 1.000 potrivit poliţiei, 5.000 potrivit organizatorilor – au defilat sâmbătă la Dresda, în estul Germaniei, pentru a le spune "bun venit" refugiaţilor din landul Saxonia, care a fost teatrul unor incidente xenofobe, relatează AFP în pagina online.

În spatele unei pancarte pe care scria "Să împiedicăm astăzi pogromul de mâine", manifestanţii care au răspuns la apelul organizaţiei de luptă împotriva extremei-drepte "Alianţa Anti-Nazişti" au defilat în calm, în timp ce forţele de ordine erau prezente în număr mare, potrivit mediafax.

"Suntem aici pentru că ceea ce se întâmplă în Germania şi mai ales în Saxonia este insuportabil", a explicat Eva Mendl. "Ura împotriva refugiaţilor, care vin aici pentru că nu mai pot trăi în ţările lor, pentru că au trecut prin război (…), cred că nu ar trebui să existe într-o ţară bogată", a adăugat ea.

Sursă: Youtube/ AFPBB News

Saxonia, landul a cărui capitală este Dresda, a cunoscut mai multe incidente grave împotriva refugiaţilor şi este fieful mişcării islamofobe Pegida (Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului), ale cărei manifestaţii au reunit până la 25.000 de persoane în ianuarie.

La Heidenau, un mic oraş cu 16.000 de locuitori situat la câţiva kilometri sud de Dresda, confruntări soldate cu zeci de răniţi au avut loc la sfârşitul sătămânii trecute între poliţişti şi militanţi de extremă-dreapta, care manifestau împotriva unui centru de refugiaţi.

Miercuri, cancelarul german Angela Merkel a ales Heidenau pentru prima sa vizită la un centru de refugiaţi. Huiduită de manifestanţi de extremă-dreapta, ea a afirmat că în Germania nu există "toleranţă pentru cei care pun sub semnul întrebării demnitatea altora".

Germania se confruntă cu un val fără precedent de refugiaţi, Oficiul federal responsabil cu acest dosar preconizând că 800.000 de solicitanţi de azil vor sosi în anul 2015.

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă