15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMii de persoane evacuate în Chile din calea unui incendiu de vegetaţie

Mii de persoane evacuate în Chile din calea unui incendiu de vegetaţie

Un important incendiu de vegetaţie se extinde rapid pe coastele la Pacific ale Chile, începând de vineri, şi ameninţă oraşele porturi Valparaiso şi Vina del Mar, relatează AP, citată de Mediafax.

Potrivit unor oficiali, incendiul a pornit de la o groapă ilegală de gunoi, vineri după-amiaza, iar flăcările s-au extins rapid, intensificate de rafale puternice de vânt, determinând autorităţile să instutie stare de calamitate în zonă.

Adjunctul ministrului de Interne Mahmud Aleuy a declarat că aproximativ 4.500 de persoane din şase zone limitrofe au fost evacuate, în timp ce flăcările avansau şi nu a exclus ca alte 10.000 de persoane să fie evacuate.

Ministerul de Interne a anunţat că o femeie în vârstă de 67 de ani a murit din cauza unor probleme cardio-respiratorii, iar potrivit pompierilor cel puţin zece persoane au fost rănite.

Biroul pentru Situaţii de Urgenţă a apreciat că aproximativ 300 de hectare au fost afectate de incendiu până vineri noaptea.

Chile a fost afectat de cel mai grav incendiu urban, aproximativ în aceeaşi zonă, în aprilie 2014, când un incendiu de proporţii, care a izbucnit ca un incendiu de vegetaţie, s-a propagat peste dealuri până la Valparaiso, unde s-a soldat cu 15 morţi şi aproximativ 500 de răniţi. Sinistrul a distrus peste 2.900 de case.

Cele mai citite

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

SINDICATELE DIN CULTURĂ declară pe 18 Mai–NOAPTE ÎN MUZEELE DIN ROMÂNIA!

COMUNICAT DE PRESĂ SINDICATELE DIN DOMENIUL PROTECȚIEI PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL asociate în cadrul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel...
Ultima oră
Pe aceeași temă