21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMiliardarul Petro Poroşenko, candidat favorit la alegerile prezidenţiale din Ucraina, vorbește limba...

Miliardarul Petro Poroşenko, candidat favorit la alegerile prezidenţiale din Ucraina, vorbește limba română

Petro Poroşenko, candidat favorit la alegerile prezidenţiale din Ucraina, prevăzute la 25 mai, ar cunoaşte limba română, potrivit unei deputate a partidului ucrainean Udar, Irina Gheraşenko, citată de site-ul Novostimira.com.

Gheraşenko a relatat că miliardarul ucrainean ar fi demonstrat că vorbeşte română, în cadrul prezentării unui sondaj numit "Preşedintele european", elaborat de Institutul de Politici Mondiale din Kiev, anunță Mediafax.

"În cadrul prezentării, Poroşenko a dat dovadă de cunoaşterea limbii române, rostind "perfect" câteva fraze în această limbă, şi i-a dăruit Institutului un drapel pe care îl luase anterior la summitul de la Vilnius", a afirmat deputata ucraineană.

De asemenea, Poroşenko a "mărturisit că ar vrea să devină cândva un europarlamentar din partea Ucrainei. E un vis bun", a afirmat Gheraşenko, într-un mesaj postat pe consul său de Facebook.

Petro Poroşenko, regele ciocolatei şi favorit la prezidenţiale în Ucraina, potrivit sondajelor recente, a susţinut făţiş contestarea proeuropeană de la Kiev ce a condus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

El s-a îmbogăţit în anii 1990 pe ruinele Uniunii Sovietice. La vârsta de 48 de ani şi având o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, promite că dacă va fi ales preşedinte, va "rezolva problema cu Rusia în trei luni". El este creditat cu 33 la sută din intenţiile de vot.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă