12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMilitanţi ai extremei-drepte, reţinuţi sâmbătă la Calais

Militanţi ai extremei-drepte, reţinuţi sâmbătă la Calais

14 militanţi ai extremei-drepte au fost reţinuţi sâmbătă la Calais, informează Agerpres. Măsura a fost luată în urma unei adunări organizate împotriva prezenţei în apropierea acestui oraş din nordul Franţei a mii de imigranţi care vor să treacă în Marea Britanie. 

În total, 80 de membri ai grupului Generaţia Identitară au luat parte în cursul dimineţii la această manifestaţie neautorizată, pe care forţele de ordine au dispersat-o, a precizat Prefectura din Pas-de-Calais.

Manifestanţii au blocat un timp două poduri din oraş. “Purtau banderole, au dat foc la câteva cauciucuri şi aveau fumigene”, a spus Etienne Desplanques, director de cabinet al prefectului Fabienne Buccio. 

Înainte de dispersarea mulţimii, Generaţia Identitară a revendicat participarea a 130 de tineri şi a afirmat că a preluat controlul “asupra a trei poduri care permit accesul imigranţilor în oraşul Calais”. 

Mai multe asociaţii au denunţat în ultimele săptămâni înmulţirea agresiunilor împotriva imigranţilor. 

De la începutul lunii februarie, 12 persoane au fost plasate în detenţie în nordul Franţei pentru astfel de acte, între care cinci bărbaţi inculpaţi şi închişi vineri, suspectaţi că au agresat imigranţi la Calais dându-se drept poliţişti.

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă