6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMilitanți islamiști din Libia, implicați în atacul din Tunisia. Ce au dezvăluit...

Militanți islamiști din Libia, implicați în atacul din Tunisia. Ce au dezvăluit anchetatorii tunisieni

Bărbatul care a ucis 39 de persoane în atacul de vineri de pe o plajă din stațiunea Sousse era în contact cu militanți din Libia și este probabil să fi fost instruit în acest stat, a declarat marți o sursă oficială citată de Reuters.

Saif Rezgui, îmbrăcat ca un turist, a deschis focul asupra turiștilor pe o plajă din apropierea hotelului Imperial Marhaba, în stațiunea Sousse, în cel mai grav atac de acest tip din istoria modernă a Tunisiei. Majoritatea celor uciși erau cetățeni britanici, scrie Agerpres.

Citește și: ARESTĂRI în lanț, după atacul terorist din Tunisia

”Investigațiile arată că Saif Rezgui era în contact cu teroriști din Libia și probabil s-a antrenat într-o tabără libiană”, a declarat o sursă oficială pentru Reuters.

Rezgui a fost împușcat mortal de poliție, dar autoritățile tunisiene au arestat un grup de suspecți asociați cu el, a anunțat luni Ministerul de Interne, fără a furniza alte detalii.

”Poliția a arestat trei tunisieni implicați în plănuirea atacului împreună cu Rezgui”, a precizat această sursă.

Tatăl atacatorului a petrecut două zile în arestul poliției timp în care a declarat că este șocat de cele întâmplate, întrucât el credea că fiul lui este la facultate. Mai mult, acesta a declarat că teroriștii i-au luat mintea fiului său. 

Citește și: Declarații ȘOCANTE ale tatălui atacatorului din Tunisia. Cum a reacționat bărbatul când a aflat ce a făcut fiul lui

Libia, prinsă într-un conflict între două guverne rivale, a devenit un refugiu pentru militanții islamiști care au folosit lipsa de securitate pentru a-și extinde influența.

Mii de turiști au părăsit Tunisia după atacul de vineri, o lovitură economică pentru această țară care se bazează puternic pe turism.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă