22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialMilitari brazilieni încep să patruleze la RIO, unde va avea loc Olimpiada

Militari brazilieni încep să patruleze la RIO, unde va avea loc Olimpiada

Militari din armata Braziliei au început duminică să patruleze pe străzile din Rio de Janeiro, oraş care va găzdui în august Jocurile Olimpice, transmite EFE citată de Agerpres.

Detașamente din Forțele Terestre, din Marină și din Forțele Aeriene patrulează în puncte cheie ale oraşului, precum gări, puncte de distribuţie a apei şi energiei, dar și centrale nucleare. 

Operaţiunea marchează debutul acţiunilor Ministerului Apărării pe parcursul Jocurilor Olimpice de vară, care încep la 5 august, pe fondul temerilor privind atacurile teroriste. 

Pentru a garanta securitatea, forţele armate braziliene vor folosi 12 nave, peste 1.600 de vehicule, 70 de maşini blindate, 28 de elicoptere, circa 50 de ambarcaţiuni de dimensiuni mici şi medii şi 174 de motociclete. 

Autorităţile braziliene au întărit securitatea după creşterea alertei privind posibile atacuri teroriste comise de “lupi singuratici” în timpul competiţiei, la care vor lua parte 45 de şefi de stat şi de guvern. 

În ajun, ministrul de externe José Serra a declarat că nicio ţară nu este imună la atentate, care s-au intensificat în ultimele săptămâni în diverse zone ale lumii. 

Potrivit cotidianului O Estado de Sao Paulo, cel puţin 50.000 de bilete pentru participarea la Jocurile Olimpice au fost returnate după ce Brazilia şi-a intensificat nivelul de alertă în faţa unui posibil atac. În această săptămână, 11 persoane au fost arestate în ţara sud-americană. Persoanele arestate erau suspectate că plănuiau să comită un atentat în timpul Olimpiadei şi se află în prezent într-o închisoare de maximă securitate din Brazilia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă