21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMiniștrii de Justiție și de Interne din Belgia și-au prezentat demisiile. Premierul...

Miniștrii de Justiție și de Interne din Belgia și-au prezentat demisiile. Premierul le-a respins

Miniştrii belgieni de interne şi de justiţie, Jan Jambon şi, respectiv, Koen Geens, şi-au înaintat demisiile premierului Charles Michel în legătură cu atentatele de la Bruxelles, însă şeful guvernului le-a refuzat, relatează joi media belgiene, preluate de Reuters, informează Agerpres.

Jambon ar fi luat această decizie după “presupuse erori în ancheta în acest dosar de terorism”, potrivit publicaţiei La Derniere Heure. 

Premierul Charles Michel le-a respins însă demisiile, insistând pe importanţa de a păstra rândurile unite în aceste momente dificile, a precizat postul de televiziune VTM. 

Autorităţile belgiene se află într-o situaţie dificilă după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a transmis miercuri că anul trecut Ankara l-a expulzat în Europa pe Ibrahim El Bakraoui, unul dintre atacatorii sinucigaşi participanţi la atentatele de marţi de la Bruxelles, şi a atenţionat autorităţile belgiene că este vorba de un militant. 

“Belgia a ignorat avertismentul nostru că această persoană este un combatant străin”, a declarat miercuri Erdogan. 

Comitetul ministerial restrâns s-a reunit joi pentru a analiza dosarul Ibrahim El Bakraoui. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă