7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Ministrul Afacerilor Externe confirmă decesul româncei în inundaţiile din Spania. Femeia...

UPDATE. Ministrul Afacerilor Externe confirmă decesul româncei în inundaţiile din Spania. Femeia ar fi fost încuiată în subsolul unui club de noapte. Patronul a fost arestat, sub suspiciune de trafic de persoane

UPDATE 19.20: Patronul unui club de noapte din Estepona, unde o româncă a murit înecată, a fost arestat de polițiștii spanioli, sub suspiciunea de trafic de persoane, informează publicația spaniolă El Confidencial, citată de Agerpres.

Conform polițiștilor care anchetează cazul, românca ar fi fost încuiată în subsolul clubului de noapte și nu a putut să iasă în momentul în care clădirea a fost inundată. De asemenea, polițiștii nu au găsit asupra victimei niciun document de identitate. Patronul clubului a negat că ar fi închis-o pe româncă în clubul de noapte și a spus că era angajată cu acte în regulă.

Tânăra și-a sunat o cunoștință în momentul în care apa a început să inunde subsolul clădirii în care se afla și a cerut ajutor. Prietena ei este cea care a chemat pompierii, însă aceștia nu au putut pătrunde în clădire decât prea târziu, scrie și publicația El Espanol. Conform prietenei victimei, intervievată de publicația andaluză, românca urma să împlinească 24 de ani pe 12 ianuarie.

Jose Cosin, un avocat din Malaga care documentează cazuri de trafic de persoane spune că este posibil ca moartea româncei să nu fie un simplu accident. „Proxeneții din regiune obișnuiesc să încuie fetele angajate la negru în subsolurile localelor pentru a nu avea probleme cu legea. În acest fel, ei nu se expun și nu sunt arestați. De data aceasta, acest mod de a proceda s-a terminat cu o tragedie”, a spus el.

„Acum toată lumea plânge moartea fetei înecate. Dar cine a ucis-o? Fata asta a murit înecată, însă nu e singura care a fost încuiată în subsolurile cluburilor de prostituție din Costa del Sol”, a precizat el. De asemenea, avocatul a mai spus că ân urmă cu doar câteva luni polițiștii au intrat într-un local similar, alertați de un vecin deranjat că muzica era prea tare. Au găsit, însă, șapte femei încuiate în subsol. “Polițiștii nu au făcut decât să le ceară documentele și să le aresteze pe cele care nu aveau rezidență”.

————–

Ministrul Afacerilor Externe a confirmat, luni, decesul româncei din oraşul spaniol devastat de puternicele inundaţii. Autorităţile consulare fiind pregătite să acorde asistenţă familiei femeii decedate, scrie News.ro.

”În urma demersurilor întreprinse pe lângă autorităţile locale competente, Consulatul General al României la Sevilla a primit confirmarea oficială a faptului că victima are cetăţenie română. Oficiul consular menţine permanent legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară în vederea îndeplinirii formalităţilor specifice în astfel de cazuri pentru întocmirea actelor de deces şi în vederea acordării de asistenţă familiei persoanei decedate”, informează Ministerul de Externe.

Precipitațiile abundente au inundat străzile orașelor din sudul statului, iar nivelul apelor a depăşit î,n unele locuri, înălţimea maşinilor. În oraşul Estepona, o tânără de naţionalitate română, cu vârsta cuprinsă între 27 şi 30 de ani, murit din cauza inundaţiilor pe scară largă, a anunţat primarul municipiului, Jose Maria Garcia Urbano.


Citeşte şi: O româncă ar fi murit în inundațiile produse în sudul Spaniei. Anunțul a fost făcut de autoritățile din Estepona, orașul cel mai afectat de dezastrul natural


Autorităţile locale au mai anunţat că au fost înregistrate peste 600 de incidente din cauza inundaţiilor, iar peste 300 de membri ai echipelor de salvare au fost mobilizaţi pentru a ajuta populaţia, scrie Reuters.

 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă