21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul american al justiției, Eric Holder: Washingtonul, preocupat de noua generație de...

Ministrul american al justiției, Eric Holder: Washingtonul, preocupat de noua generație de bombe nedetectabile, fabricate în Siria

Eric Holder, ministrul american al justiției, a spus, într-un interviu acordat canalului tv ABC, că ar fi "mai înspăimântător decât orice mariajul ucigător" între islamiști în Siria pentru a fabrica o nouă generație de bombe nedetectabile, notează Agerpres.

"Câteva lucruri ne neliniștesc cu adevărat profund", a declarat ministrul.

El este primul înalt responsabil american care confirmă că militanți islamiști dotați cu cunoștințele necesare fac echipă cu islamiști din Siria pentru a fabrica o nouă generație de bombe ultrasofisticate, potrivit AFP.

Această temere provoacă de la începutul lunii iulie o întărire a măsurilor de securitate în aeroporturile din Europa și din Orientul Mijlociu, care deservesc SUA cu zboruri directe.

"Acesta nu este un exercițiu. Facem asta ca reacție la lucruri pe care le-am detectat", a argumentat Holder.

"Supraveghem în permanență ceea ce fac cei care concep bombe, noile tehnici pe care încearcă să le utilizeze", a adăugat el.

Ministrul a evocat un "mariaj ucigător în care persoane cu cunoștințe tehnice se aliază cu persoane care au suficientă fervoare pentru a-și da viața în sprijinul unei cauze îndreptate împotriva SUA și a aliaților lor".

El s-a declarat neliniștit de fluxul europenilor și americanilor care se duc în Siria și de "impactul potențial pe care aceștia l-ar putea avea, nu numai acolo, ci și în țările lor de origine". Ministrul a estimat la 7.000 numărul acestor combatanți străini în Siria.

Cele mai citite

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă