15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Bogdan Aurescu participă duminică la marşul împotriva terorismului de la Tunis

Ministrul Bogdan Aurescu participă duminică la marşul împotriva terorismului de la Tunis

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, urmează să participe, duminică, la marşul împotriva terorismului de la Tunis, eveniment organizat în urma atentatului din 18 martie împotriva muzeului Bardo din capitala Tunisiei.

Participarea ministrului Bogdan Aurescu la marşul împotriva terorismului de la Tunis este menţionată în agenda de lucru a MAE pentru ziua de duminică.

Tunisia organizează duminică un marş împotriva terorismului, după atentatul din 18 martie împotriva muzeului Bardo din capitală, la care şi-au anunţat participarea preşedintele francez Francois Hollande şi premierul italian Matteo Renzi.

Preşedintele francez, Francois Hollande "va merge duminică la Tunis pentru a participa la marele marş republican împotriva terorismului, organizat de autorităţile tunisiene, la invitaţia preşedintelui Beji Caid Essebsi", a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat publicat miercuri şi citat de Europe 1, în pagina electronică.

Potrivit agenţiei Ansa, premierul italian Matteo Renzi i se va alătura lui Hollande la acest marş, a anunţat purtătorul de cuvânt al premierului.

Douăzeci şi trei de persoane, inclusiv 20 de europeni, au murit în atacul armat care a vizat pe 18 martie Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman şi una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Miercuri, autorităţile tunisiene l-au arestat pe liderul celulei teroriste care a comis atacul armat. Rafik Chelli, secretar de stat în Ministerul tunisian de Interne, a declarat pentru cotidianul Al Maghreb că liderul celulei islamiste este un tunisian care locuieşte în Belgia. Celula teroristă are 16 membri, dintre care doi au murit în schimburile de focuri cu poliţia, iar alţi nouă au fost arestaţi în cadrul investigaţiei privind comiterea atacului armat.

Cele mai citite

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă