3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul canadian al Apărării: Canada va contribui cu trupe în estul Europei

Ministrul canadian al Apărării: Canada va contribui cu trupe în estul Europei

Canada va contribui cu trupe pentru crearea unei forțe de militari NATO în estul Europei, ce are drept scop descurajarea unei posibile agresiuni din partea Rusiei, informează Reuters, citat de Agerpres.

Deși ministrul canadian al Apărării a oferit puține detalii despre participarea țării la forţa aliată din flancul estic al NATO, diplomaţi occidentali au afirmat că militarii canadieni vor staţiona în Letonia.

„Canada stă alături de aliaţii NATO care acţionează pentru a descuraja agresiunea şi a asigura pacea şi stabilitatea în Europa”, a menţionat ministrul canadian al apărării, Harjit Sajjan, într-o declaraţie de presă. 

El a făcut acest anunţ la o zi după ce preşedintele american Barack Obama a rostit un discurs în parlamentul de la Ottawa în care s-a pronunţat pentru asumarea unei contribuţii mai mari a Canadei la Alianţa Nord-Atlantică. 

Anterior în cursul acestei luni, agenţia de presă britanică relatase că Statele Unite vor solicita Canadei să ajute la crearea noii forţe a NATO din estul Europei. SUA, Marea Britanie, Germania şi Franţa s-au angajat deja să contribuie cu trupe la înfiinţarea forţei respective.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat că va oferi mai multe detalii cu ocazia Summitului NATO de la Varşovia, din 8-9 iulie. 

 

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă