13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul de Interne al FRANȚEI a anunțat că mai multe MOSCHEI vor...

Ministrul de Interne al FRANȚEI a anunțat că mai multe MOSCHEI vor fi închise, iar imamii vor fi EXPULZAȚI

Ministrul de Interne al Franței, Bernard Cazeneuve, a declarat luni că autoritățile acestei țări vor continua să închidă moschei și centre de rugăciune musulmane, cum s-a întâmplat deja cu circa 20 de astfel de lăcașuri de cult în care se proferau discursuri radicale, informează EFE citată de Agerpres.

De asemenea, dacă în aceste cazuri este vorba de imami străini, ei vor fi expulzați din Franța, a precizat ministrul de Interne.

'Nu există loc în Franța (…) pentru cei care provoacă ură', a declarat pentru presă Cazeneuve la încheierea unei întâlniri cu reprezentanți ai Consiliului Francez al Cultului Musulman (CFCM) în cadrul luptei împotriva jihadismului după ultimele atentate comise în Franța.

Cazeneuve a anunțat că s-a decis deja închiderea a circa 20 de moschei și de centre de rugăciune și a anunțat că 'vor mai urma și altele'. În aceeași notă, ministrul francez a informat că au fost emise 80 de ordine de expulzare împotriva imamilor străini din cauza discursurilor lor radicale, că există 'câteva zeci' de ordine de acest gen în curs de examinare și că 'această politică' va continua.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă