15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul german de externe nu vrea Ucraina în NATO și UE

Ministrul german de externe nu vrea Ucraina în NATO și UE

 Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de externe,s-a pronunțat împotriva aderării Ucrainei la NATO și UE, el admițând posibilitatea stabilirii unor relații mai degrabă posibile relații parteneriale cu acest stat, informează Hotnews.

Despre aderarea Ucrainei la UE, Steinmeier spune că nu ar fi realistă nu consideră realistă într-o perspectivă imediată, pentru că modernizarea economică și politică a fostei republici sovietice este "un proiect pentru mai multe generații".

"Modernizarea Ucrainei este un proiect pe termen lung. La ora actuală, nu are sens să se facă speculații în legătură cu aderarea (Ucrainei) la UE", a declarat Steinmeier.

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Jeff Rathke, a declarat vineri că Washingtonul sprijină aspirația Ucrainei de a adera la NATO, dar că decizia finală trebuie să-i aparțină Kievului.

Anterior, într-un interviu acordat postului britanic de televiziune BBC, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia are nevoie de "garanții de 100%" în privința neaderării Ucrainei la NATO. Potrivit lui Peskov, desfășurarea treptată de forțe NATO tot mai aproape de frontiera Rusiei provoacă tot mai multă îngrijorare la Moscova.

Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă