16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul român de Externe sugerează noi sancțiuni împotriva Rusiei

Ministrul român de Externe sugerează noi sancțiuni împotriva Rusiei

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, solicită mentinerea sancțiunilor împotriva Rusiei în contextul crizei din Ucraina și recomandă UE să pregătească noi sancțiuni.

Ministrul a exprimat această poziție cu prilejul participării sale la reuniunea neoficială a UE de la Riga, în perioada 6 – 7 martie.

Bogdan Aurescu “a reafirmat poziţia României favorabilă menţinerii regimului de sancţiuni, în contextul actual, apreciind că acesta constituie o pârghie eficientă, care trebuie menținută până la aplicarea deplină a Acordurilor de la Minsk, astfel încât să determine un angajament politic autentic, în eforturile de îmbunătăţire a situaţiei din teren şi în procesul de implementare a Acordurilor”, precizează un comunicat al MAE.

“În egală măsură, UE trebuie să fie pregătită pentru adoptarea de noi sancțiuni dacă se reiau luptele, de exemplu în zona orașului Mariupol, sau dacă aplicarea Acordurilor de la Minsk este blocată în alte aspecte ale acestora”, a subliniat șeful diplomației române.

De ce se teme Bogdan Aurescu

În opinia ministrului român, “este esențial ca UE să sprijine implementarea pașilor succesivi încetării focului și retragerii armamentului greu, din Acordurile de la Minsk, în caz contrar, existând riscul de a asista la o «transnistrizare» a estului Ucrainei, fără perspectiva soluționării politice complete a crizei”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Cum alegi un Volvo XC 60 de vânzare, în leasing, de la o agenție cu experiență

Experiența de cumpărare a unei noi mașini poate fi foarte interesantă, deoarece oferte sunt pretutindeni. Piața de profil este suprasaturată de oferte și...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă