3.6 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul rus de Externe: Ucraina are dreptul să intre în UE

Ministrul rus de Externe: Ucraina are dreptul să intre în UE

 

MOSCOVA (MEDIAFAX) – Rusia nu a pus la îndoială niciodată dreptul Ucrainei de a dezvolta un parteneriat cu Uniunea Europeană, ci doar a avertizat asupra riscurilor economice pe care le presupun aceste relaţii, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

"Vreau să subliniez că noi nu am pus niciodată la îndoială dreptul Ucrainei de a dezvolta un parteneriat cu Uniunea Europeană. Problema aici este că acest lucru nu ar trebui să aducă prejudicii Rusiei, partenerilor săi din Uniunea Vamală şi tuturor membrilor zonei de liber schimb CSI, inclusiv Ucrainei", a declarat Lavrov într-un interviu acordat cotidianului norvegian Verdens Gang (VG).

Comunitatea Statelor Independente (CSI) are nouă membri cu drepturi depline – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, R.Moldova, Rusia, Tadjikistan şi Uzbekistan – şi două state participante – Turkmenistan şi Ucraina.

Ministrul rus de Externe a adăugat că relaţiile comerciale ale Ucrainei cu Uniunea Europeană "nu ar trebui să creeze căi secundare pentru intrarea fără taxe a unor produse europene ieftine pe teritoriul" rus.

Prevederile politice ale Acordului de Asociere Ucraina-UE au fost semnate în martie, în timp ce partea economică a acordului a fost semnată în iunie.

La începutul lui septembrie, Rusia, Ucraina şi UE au încheiat un compromis cu privire la acordul de liber schimb al Kievului cu Uniunea Europeană, amânând intrarea în vigoare a acestuia până la 1 ianuarie 2016.

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă