17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Sikorski: Polonia, bucuroasă să aibă un număr mai mare de militari...

Ministrul Sikorski: Polonia, bucuroasă să aibă un număr mai mare de militari NATO pe teritoriul ei

Este necesar ca pe teritoriul Poloniei să fie prezent un contingent sporit de militari din SUA și Europa, a declarat, într-un interviu pentru CNN, ministrul polonez al afacerilor externe, Radoslaw Sikorski, informează marți RIA Novosti, conform Agerpres.

"Vom fi bucuroși să avem un număr mai mare de militari — atât din Europa, cât și din SUA", a spus Sikorski pentru CNN. Șeful diplomației poloneze a subliniat că nivelul de securitate pe teritoriul țărilor din Alianța Nord-Atlantică trebuie să fie cât de cât echilibrat.

'La acest moment, pe teritoriul nostru există baze ale NATO care sunt o moștenire a războiului rece. Ele se află acolo unde erau utile în timpul confruntării cu Uniunea Sovietică, însă nu se ține cont de evenimentele care au avut loc în ultimul sfert de secol', a explicat Sikorski.

Anterior, pe fondul crizei din Ucraina, NATO și-a sporit prezența la granițele cu Rusia, desfășurând în Polonia 150 de militari din trupele de desant, precizează postul american de televiziune.

Potrivit Deutsche Welle, tema extinderii forțelor NATO în Polonia, pe fondul crizei din Ucraina, va fi discutată săptămâna aceasta în cadrul reuniunii ministeriale a NATO. Cea care i-a adresat NATO o asemenea solicitare a fost Polonia, pe motiv că simte o amenințare din partea Rusiei, subliniază publicația germană Spiegel.

Cele mai citite

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă