11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialTurcia dezmite că a trimis soldaţi în Siria

Turcia dezmite că a trimis soldaţi în Siria

Ministrul turc al Apărării, Ismet Yilmaz, a precizat, luni, că Ankara nu plănuieşte să trimită trupe în Siria. Mai mult, el a negat că soldaţii turci ar fi pătruns în Siria, la finalul săptămânii trecute, informează agenţia turcă Andalou, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

“Nu este adevărat (…) Nu există nicio intenţie ca soldaţi turci să intre în Siria”, a afirmat Yilmaz în faţa unei comisii parlamentare, întrebat în legătură cu afirmaţiile cuprinse între-o scrisoare a Ministerului de Externe sirian adresată Consiliul de Securitate al ONU. 

Potrivit regimului de la Damasc, se crede că forţe turce s-ar fi aflat printre cei în jur de 100 de puşcaşi care au intrat sâmbătă în Siria, la bordul a 12 camioane dotate cu mitraliere grele, într-o operaţiune de aprovizionare a insurgenţilor care luptă împotriva forţelor guvernamentale. 

Citeşte şi: Turcia va continua lupta împotriva kurzilor din Siria

Mai mult, ministrul Yilmaz a negat şi informaţiile potrivit cărora avioanele de luptă saudite au sosit la baza militară de la Incirlik pentru operaţiuni împotriva Statului Islamic, oficialul turc precizând totuşi că a fost luată decizia ca Riadul să trimită patru avioane F-16. 

Citeşte şi: Armata turcă a confirmat bombardarea unor ținte ale unui partid kurd din Siria

Potrivit unui comunicat emis luni de armată, un militar turc a fost ucis duminică seara, la frontiera cu Siria, în regiunea Yayladagi din provincia Hatay, în cursul unei ciocniri între forţe de securitate şi un grup care încerca să intre ilegal în Turcia.

Citeşte şi: Cât timp îl mai poate salva Rusia pe preşedintele sirian Bashar al-Assad

 

 

Cele mai citite

FOTO. Campania în care primarul Capitalei ascunde adevărul continuă. Nicușor Dan se filmează în Centrul Istoric, scoțând din cadre dezastrul

Nicușor Dan  își transmite mesajele electorale în videoclipuri, multe dintre ele filmate în Centrul Istoric al Capitalei, lângă clădiri ale căror fațade arată bine,...

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă