10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Apărării din Bolivia susține că tragedia aviatică din Columbia poate fi...

Ministrul Apărării din Bolivia susține că tragedia aviatică din Columbia poate fi considerată un asasinat

 

Ministrul bolivian al Apărării, Reymi Ferreira, susține că incidentul aviatic care a avut loc, la finalul lunii noiembrie, în Columbia, soldat cu moartea a 71 de persoane, reprezintă „o crimă”, nu un accident, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Până la urmă, nu este vorba despre un accident, a fost o crimă, ceea ce s-a petrecut la Medellin a fost un asasinat. Dacă pilotul ar fi respectat ce este prevăzut de reglementări, și anume să aterizeze la Cobija (oraș bolivian la frontiera cu Brazilia) sau la Bogota, unde dacă ar fi dat alarma, tragedia putea fi evitată“, le-a declarat Reymi Ferreira jurnaliștilor, în cursul unei deplasări la Cochabamba, în centrul țării.

Ministrul a mai susținut că, dacă cineva „îndrăznește să transporte pasageri”, deși știe că este „la limita rezervorului”, înseamnă să încalce protocolul de bază al aviației civile, potrivit căruia trebuie să existe cel puțin o oră și jumătate de autonomie de zbor.

În 28 noiembrie, avionul British Aerospace BA-146 aparținând Lamia s-a prăbușit pe colinele din regiunea Medellin. La bordul aeronavei erau 77 de persoane de bord, din care au supraviețuit doar șase. Printre cei 71 de decedați se află aproape toți membrii echipei de fotbal Chapecoense, care se deplasa în Columbia pentru finala competiției Copa Sudamericana, a doua ca importanță în America Latină.

O comisie de șase procurori bolivieni, brazilieni și columbieni a fost constituită pentru ancheta asupra accidentului. Pentru moment, cauzele accidentului nu au fost stabilite. Cu toate acestea, investigațiile par să se orienteze spre teza unei pene de carburant. Aeronava nu și-ar fi respectat planul de aprovizionare cu carburant, neefectuând o escală prevăzută la Cobija sau la Bogota, mai scrie AFP.

 

Cele mai citite

„El Clasico”, decis în prelungiri! Golul lui Jude Bellingham o duce pe Real Madrid aproape de un nou titlu

Real Madrid este foarte de a-și adjudeca al 36-lea titlu din istorie după ce s-a impus cu scorul de 3-2 în marele derby contra...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă