12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul de externe al Rusiei dă asigurări că Estul Ucrainei nu va...

Ministrul de externe al Rusiei dă asigurări că Estul Ucrainei nu va deveni o “a doua Crimee”

Minitrul de esterne al Rusiei, Serghei Lavrov, dă asigurări că Estul Ucrainei nu va deveni o "a doua Crimee". În plus, oficialul rus a pledat pentru integritatea teritorială a Ucrainei.

"Crimeea este unică. Estă pământ rusesc. În ceea ce priveşte estul Ucrainei, pledăm pentru integritatea teritorială a ţării", a declarat şeful diplomaţiei ruse, potrivit Mediafax.

De asemenea, el a apreciat că preşedintele Petro Poroşenko este "cea mai bună oportunitate pe care o are Ucraina în prezent".

"În opinia mea, în relaţiile noastre cu preşedintele Poroşenko nu există tensiuni, cel puţin la nivel de şefi de stat. Avem un dialog continuu", a adăugat Lavrov.

El a subliniat importanţa respectării armistiţiului în estul Ucrainei, menţionând că sunt înregistrate încălcări ale acordului de încetare a focului la Doneţk şi Lugansk, însă acestea au loc "tot mai rar".

"Încetarea focului în zona de conflict este o prioritate absolută – oamenii nu ar trebui să moară în confruntări, mai scrie sursa citată.

Totodată, ei au nevoie de condiţii normale de viaţă şi din acest motiv trebuie să abordăm problemele social-economice din ţară, să relansăm cooperarea între regiunile din Est şi restul Ucrainei", a adăugat ministrul rus de Externe.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...
Ultima oră
Pe aceeași temă