14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Mișcarea politică Momentum a organizat, luni, un marş în Budapesta pentru...

FOTO. Mișcarea politică Momentum a organizat, luni, un marş în Budapesta pentru susţinerea Uniunii Europene

Un protest de amploare a fost organizat, luni, în Budapesta pentru susţinerea Uniunii Europene, o nouă mişcare politică protestând faţă de creşterea influenţei ruse sub conducerea premierului Viktor Orban, informează Euronews, potrivit Mediafax.

Mișcarea politică Momentum, organizatoarea demonstrației din capitala Ungariei, a anunţat că va participa la alegerile parlamentare din aprilie.

Orbán a declarat că Ungaria ar trebui să rămână membră a UE, dar căută, de asemenea, reforme şi doreşte să evite o nouă pierdere a suveranităţii naţionale. În ultimii şapte ani, premierul ungar a evitat verificările asupra puterii sale, preluând controlul asupra presei publice, împiedicând puterile curţii constituţionale şi plasând loialiştii în funcţii de vârf ale instituţiilor publice.

Uniunea Europeană a lansat saptămâna trecută o acţiune legală împotriva unui nou act legislativ din Ungaria ce ar putea conduce la închiderea Universităţii Central Europene, fondată de filantropul miliardar George Soros. Conform noii legi universităţile internaţionale sunt obligate să aibă un campus şi în ţara care a oferit acreditarea, dar să existe şi un acord interguvernamental între cele două ţări. În acest context, Universitatea Central Europeană, care este acreditată în Statele Unite ale Americii, are un campus doar în Budapesta, iar noul act legislativ ar duce la închiderea unităţii de învăţământ superior.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: România creşte din punct de vedere economic. Trei dovezi concrete, confirmate de INS

Premierul Marcel Ciolacu afirmă, miercuri, că România creşte din punct de vedere economic, el prezentând trei dovezi concrete, confirmate de INS, şi anume creştere...

Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, susține campania pan-europeană pentru drepturile reproductive

Slovenul Aleksander Čeferin, președintele UEFA, a devenit cel mai recent lider important care susține campania pan-europeană pro-alegere, luptând pentru drepturile reproductive în Europa, și...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă