13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMisterul fragmentului de avion găsit în Insula Reunion, ELUCIDAT

Misterul fragmentului de avion găsit în Insula Reunion, ELUCIDAT

Fragmentul de fuselaj găsit pe Insula Reunion este al unui avion Boeing 777, cel mai probabil al aeronavei malaysiene dispărute în martie 2014, potrivit adjunctulului ministrului malaysian al Transporturilor, Abdul Aziz Kaprawi, informează potrivit Mediafax.

Citește și: Descoperirea care ar putea rezolva misterul cursei malaysiene dispărute în 2014

“Cred că mergem în direcţia rezolvării misterului zborului MH370”, a declarat Abdul Aziz Kaprawi, potrivit Deutsche Welle.

“Aceasta ar putea fi o dovadă convingătoare că avionul MH370 s-a prăbuşit în Oceanul Indian”, a adăugat oficialul malaysian.

Pe fragmentul de fuselaj găsit pe o plajă din insula franceză La Reunion este scrisă seria “657 BB”.

“Seria confirmă că este vorba de un fragment al unei aeronave Boeing 777. Informaţia a fost confirmată de compania Malaysia Airlines”, a spus oficialul guvernamental.

Autorităţile australiene, care coordonează ancheta în cazul avionului malaysian, au anunţat că în următoarele 24 de ore se va stabili dacă fragmentul aparţine aeronavei dispărute.

“Suntem încrezători că fragmentul aparţine Cursei MH370”, a declarat Martin Dolan, şeful Departamentului australian pentru Siguranţa Transporturilor.

Fragmentul de fuselaj, care are lungimea de doi metri şi este parte a eleronului unei aripi, a fost găsit pe o plajă din zona Saint-André, pe Insula Réunion. “Este plină de melci submarini, un indiciu că a stat mult timp sub apă”, au declarat martori.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa din Kuala Lumpur (Malaysia) spre Beijing (China). La bordul avionului erau 239 de persoane, considerate decedate.

 

Cele mai citite

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă