8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMitinguri de amploare la Chișinău. Cetățenii vor desemnarea urgentă a unui candidat...

Mitinguri de amploare la Chișinău. Cetățenii vor desemnarea urgentă a unui candidat la funcția de premier

Două mitinguri de amploare se desfășoară, miercuri, la Chişinău, informează presa din Republica Moldova. Cetăţenii vor ca şeful statului să desemneze candidatul pentru funcţia de premier.

Cele două mitinguri au loc în paralel, în scuarul Teatrului de Operă și Balet, de la Chișinău, în timp ce un al doilea este pe bulevardul Șetfan cel Mare, în Piața Marii Adunări Naționale. Unul din mitinguri este organizat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr, iar celălalt este organizat de Partidul Democrat. 

De asemenea, potrivit Unimedia, Bulevardul Ștefan cel Mare a fost deja blocat de protestatari, iar clădirea Guvernului este păzită de zeci de polițiști.

Mitingul organizat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr, în Piața Marii Adunări Naționale, urmărește împiedicarea Partidul Democrat să-l nominalizeze pe controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru, potrivit unimedia.md. 

Marți, în mai multe localităţi din Republica Moldova au avut loc manifestaţii, informează Publika.md. Oameni i-au cerut preşedintelui Nicolae Timofti să desemneze candidatul pentru funcţia de premier, propus de noua majoritate parlamentară, ca să pună capăt crizei politice.

Citește și:  Vlad Plahotniuc este candidatul la funcţia de premier, în Republica Moldova

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă