16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialMitropolitul Vladimir cere plasarea lui Vlad Filat în arest la domiciliu

Mitropolitul Vladimir cere plasarea lui Vlad Filat în arest la domiciliu

Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove le cere instituțiilor statului moldovean ca Vlad Filat să fie plasat în arest la domiciliu. El a menţionat actele de caritate ale fostului premier, “înfăptuite din cele mai sincere și mai creștinești porniri”, într-un comunicat de presă, citat de site-ul Unimedia.info, informează Mediafax. 

“În aceste zile, societatea autohtonă, dar și comunitatea internațională, urmărește cu deosebită atenție evenimentele legate de recenta reținere a Domnului Vlad Filat. Cunoscând nenumăratele acte de caritate ale Domniei Sale, avem certitudinea că acestea au fost înfăptuite din cele mai sincere și mai creștinești porniri”, a anunțat Mitropolia în comunicatul citat.

Citeşte şi: Bunurile lui Filat, sub SECHESTRU. Cinci maşini de lux au fost ridicate

“Pornind de la aceste premise, lansăm un apel către toate instituțiile competente ale statului, implicate în cercetarea învinuirilor aduse Domnului Vlad Filat, pentru a îngădui aflarea Domniei Sale în arest la domiciliu, fapt care, credem noi, nu va periclita în nici un fel desfășurarea anchetei și va permite aflarea unui tată și a unui soț alături de copii și de rudenii, în această perioadă de serioase încercări pentru familie și pentru apropiați”, menţionează comunicatul.

Totodată, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, aflată sub jurisdicția canonică a Patriarhiei Moscovei și a întregii Rusii, își exprimă speranța că acest caz va fi elucidat în condițiile unei justiții corecte.

Vlad Filat, acuzat de fraudă bancară şi luare de mită, a fost reţinut joi seară, în baza unui mandat emis de Centrul Naţional moldovean Anticorupţie (CNA), la scurt timp după ce Parlamentul de la Chişinău a decis suspendarea imunităţii sale juridice.

El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică şi riscă până la 15 ani de închisoare pentru corupție şi fraude în sistemul bancar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă