12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMitt Romney, unul dintre cei mai aspri critici ai lui Trump în...

Mitt Romney, unul dintre cei mai aspri critici ai lui Trump în campania electorală, este încrezător că ar putea deveni secretar de stat în noua administraţie

Republicanul Mitt Romney s-a întâlnit cu preşedintele-ales al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, cu care a discutat despre posibilitatea de a deveni şeful diplomaţiei americane în noua administraţie care va fi învestită pe 20 ianuarie, scrie Agerpres.

Fostul guvernator a fost unul dintre cei mai aspri critici ai lui Trump în campania electorală pentru alegerile primare ale republicanilor, dar nu și-a cerut scuze pentru afirmațiile de atunci, însă a dat de înțeles că e pregătit să uite trecutul, lăudându-l pe Trump pentru mesajul de “incluziune” și pentru că își dorește să-i unească pe americani.

De când Trump l-a luat serios în considerare pe Romney pentru funcția de secretar de stat, mai mulți membri ai echipei președintelui ales și-au exprimat îndoiala că ar fi de dorit ca un critic să li se alăture și l-au susținut pe fostul primar la New Yorkului, Rudy Giuliani, pentru funcția de șef al diplomației americane. Acesta a fost un susținător neobosit al lui Trump, precizează sursa citată.

“Am petrecut o seară minunată cu președintele ales Trump”, a spus Romney după cină. “Am mai avut o discuție despre politică internațională și aceste discuții au fost revelatoare, interesante și captivante. M-am simțit foarte, foarte bine,” a afirmat Romney.

De asemenea, șanse mari are și senatorul Bob Corker, șeful comisiei de politică externă din Senat, care s-a întâlnit cu Trump marți.

“Lumea trebuie să știe că secretarul de stat este o persoană care îl reprezintă întru totul pe președinte și iarăși, aceasta este o decizie pe care el singur va trebui să o ia”, a spus Corker.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă