10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMoldova: Guvernul cere eliberarea jurnalistului moldovean deţinut la Tiraspol

Moldova: Guvernul cere eliberarea jurnalistului moldovean deţinut la Tiraspol

Guvernul de la Chişinău a cerut oficial Tiraspolului să îl elibereze pe jurnalistul Serghei Ilcenko, arestat de forţele de securitate transnistrene pentru extremism, informează Mediafax.

Vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a declarat, vineri, că în scrisoarea transmisă reprezentantului politic al Tiraspolului, Chişinăul cere punerea în libertate a lui Serghei Ilcenko, respectarea drepturilor omului şi a accesului la o justiţie echitabilă, conform Europa Liberă.

“Guvernul de la Chişinău urmăreşte cu foarte multă atenţie şi îngrijorare mai ales acele situaţii în care sunt vizaţi exponenţi ai presei sau ai societăţii civile. Ilcenko este un jurnalist bun, cu exprimare foarte tăioasă, pe care a folosit-o frecvent inclusiv şi în raport cu Guvernul Republicii Moldova. Însă dreptul de a critica guvernarea este de asemenea unul din aspectele drepturilor fundamentale ale omului”, a declarat el.

Jurnalistul a fost arestat de forţele de securitate de la Tiraspol în seara zilei de 18 martie şi este acuzat de extremism din cauza postărilor sale pe reţelele de socilizare şi luărilor de poziţie pe forumurile din regiunea transnistreană.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă