8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMoldova: Vladimir Voronin vrea să dea afară încă patru miniștri

Moldova: Vladimir Voronin vrea să dea afară încă patru miniștri

Liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat, miercuri, că Partidul Liberal Democrat şi Partidul Democrat i-ar fi promis că, la două luni după votarea Guvernului, cei cinci miniştri pe care comuniştii nu îi acceptă vor fi demişi, însă nu au respectat înțelegerea, relatează PRO TV Chişinău, informează Mediafax.

Dintre cei cinci, doar Oleg Efrim nu se mai regăseşte în Guvern, a declarat Voronin, care a adăugat că nu se ştie cum va acţiona dacă solicitările sale nu vor fi îndeplinite până la termenul care expiră peste o săptămână.

Ceilalţi patru sunt ministrul Educaţiei, Maia Sandu, ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, ministrul Mediului, Sergiu Palijovici, şi ministrul Tineretului, Serghei Afanasenco.

“Şefii grupurilor parlamentare ne-au dat asigurări că după două luni aceste persoane nu vor mai fi în funcţie, numai unul dintre ei a fost eliberat, Oleg Efrim, restul – Viorel Cibotaru, Sergiu Palijovici, Maia Sandu, Sergiu Afanasenco – nu”, a declarat Voronin.

“Din ultimele discuţii, ei şi-au cam modificat promisiunile. Au spus că de fapt, oricărui guvern i se dă 100 de zile. Încă nu am discutat paşii noştri de mai departe”, a mai spus Voronin.

Vlad Filat şi Marian Lupu nu au comentat încă declaraţiile.

Guvernul Gaburici a fost învestit de Parlament cu votul deputaţilor PLDM, PD şi PCRM pe 18 februarie.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă