16.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMoldovenii nu vor avea nevoie de vize pentru Bosnia şi Herţegovina

Moldovenii nu vor avea nevoie de vize pentru Bosnia şi Herţegovina

Moldovenii nu vor avea nevoie de vize pentru Bosnia şi Herţegovina, a a nunțat, miercuri, premierul R. Moldova, Iurie Leancă. Membrii Cabinetului de miniştri au aprobat  un Acord în acest sens.

Totodată, de la 1 iunie, cetățenii Republicii Moldova nu vor mai avea nevoie de vize pentru Turcia. ” Aceasta este o știre foarte bună. Anul trecut, doar pe calea turismului organizat, 57 de mii de turiști din Republica Moldova s-au odihnit pe litoralul turcesc. E simplu să înmulțiți 57 de mii la costul vizei, care e de 30 de euro, și o să vedeți că vom aduce economii pentru cetățenii din Republica Moldova. Mă bucur că în preajma vacanței de vară, urmare acestui aranjament bilateral cu prietenii noștri din Ankara, am reușit să asigurăm și această facilitate”, a declarat Leancă.

Premierul a mai spus că Guvernul R. Moldova urmează să pună la punct realizarea aceluiași obiectiv în raport cu Israelul. ”Sper să se întâmple acest lucru în lunile imediat următoare. La fel, să obținem un regim fără de vize pentru cetățenii din Repubilca Moldova cu țările din Balcanii Occidentali.

Ceea ce știu este că ministerul deja a inițiat cu țări din America Latină, din Sud-Estul Asiei obținerea aceluiași regim fără de vize. În momentul în care am obținut acest regim în raport cu Uniunea Europeană, încrederea în instituțiile din Republica Moldova, în faptul că nu vom face abuz, ci doar vom beneficia de un asemenea regim, bineînțeles că a crescut foarte mult”.

Pentru informație, vreau să menționez că astăzi am semnat o dispoziţie prin care Eremei Priseajniuc, care este consilier de ceva timp și care s-a ocupat în mod special de problemele dezvoltării sociale se va ocupa acum preponderent de activitatea organelor de drept. Dânsul a mai activat anterior în astfel de instituții. Este jurist de meserie și are suficientă experiență pentru a realiza sarcinile care vor sta în fața lui. Domnul Ruslan Stânga, pe lângă politicile de integrare a minorităţilor naţionale în societate se va preocupa și de problemele dezvoltării sociale”, a mai spus, mieruri, Iurie Leancă.

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă