12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMomente de reculegere pe stadioane, reacții diferite din tribune

Momente de reculegere pe stadioane, reacții diferite din tribune

Paricipanții la meciurile Turcia – Grecia și Anglia – Franța, de marți seara, au ținut câte un minut de reculegere în memoria victimelor atentatelor de la Paris, informează Mediafax.

 La meciul amical dintre reprezentativele Turciei şi Greciei, scor 0-0, minutul de reculegere nu a fost respectat de public. Astfel, în timp ce echipele şi arbitrii se aflau la mijlocul terenului pentru un minut de reculegere, numeroşi spectatori au fluierat.

Citește și: FOTO. Cum arată ziarele din Franța în prima zi de doliu

Echipa naţională a Turciei a terminat la egalitate, marţi, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Greciei, într-un meci amical disputat la Istanbul.

Pe de altă parte, pe stadionul Wembley din Londra, înainte de startul meciului amical dintre selecţionatele Angliei şi Franţei, la care au fost prezenţi şi prinţul William şi premierul britanic David Cameron, întreg stadionul a intonat imnul Franţei înainte de startul jocului, versurile fiind afişate pe tabelă. De asemenea, înainte de start s-a ţinut un minut de reculegere.

“Prinţul William şi David Cameron s-au aflat printre cei peste 70.000 de fani prezenţi marţi la stadion, unde s-au afişat cuvintele «Liberté, Egalité, Fraternité» în culorile roşu, alb şi albastru”, a precizat theguardian.com.

Din echipa Franţei pentru partida cu Anglia face parte şi Lassana Diarra, care a fost afectat personal de atentate. În atacurile de vineri a murit o vară a fotbalistului.

Citește și: Chişinăul instituie o zi de doliu naţional, după atentatele de la Paris. Republica Moldova nu a făcut însă acelaşi lucru şi după tragedia de la clubul „Colectiv” din Bucureşti

Terorişti sinucigaşi s-au aruncat în aer, vineri seară, în faţa arenei “Stade de France” din Paris, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, în centrul capitalei Franţei. Circa 85 de persoane au fost ucise în sala de concerte Bataclan. Potrivit bilanţului încă provizoriu, cel puţin 129 de oameni au murit, iar peste 350 au fost răniţi în atentatele comise în cursul nopţii de 3 spre 4 noiembrie la Paris. În bilanţ nu sunt incluşi cei şapte sau opt terorişti morţi în atentate.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă