4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMoscova: Agresiunea asupra fostului premier Mihail Kasianov reprezintă un act de huliganism

Moscova: Agresiunea asupra fostului premier Mihail Kasianov reprezintă un act de huliganism

Agresiunea asupra liderului de opoziţie rus şi fost premier, Mihail Kasianov, ar trebui privită ca un act de huliganism care trebuie condamnat, astfel că nu are nicio legătură cu liderul pro-Kremlin al Ceceniei, Ramzan Kadâro, a declarat, miercuri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de Reuters, informează Agerpres.

O tentativă de agresiune a avut loc, marţi seara, într-un restaurant din Moscova, unde peste 15 bărbaţi l-au ameninţat pe fostul premier şi preşedintele partidului de opoziţia Parnas din Rusia, Mihail Kasianov şi i-au aruncat un tort în faţă, informează agenţiile ruse de presă, citate de Agerpres.

Doi indivizi, presupuşi etnici din Caucazul de Nord, s-au apropiat de fostul premier, în jurul orei 21:30, într-un restaurant din centrul Moscovei, şi i-au aruncat în faţa un tort uriaş şi l-au ameninţa că se vor “răfui” cu el, după care au părăsit localul, împreună cu alţi cel puţin 15 caucazieni, la bordul a patru autoturisme. 

Unul dintre primii care au anunţat despre atac a fost şeful aripii de tineret a Parnas, Mihail Konev. El a declarat pentru Radio Svoboda ( Radio Free Europe / Radio Liberty) că a fost o tentativă de agresiune din partea unui grup de ceceni, dar că ‘gărzile de corp’ ale lui Mihail Kasianov au respins atacul.

“Erau în jur de 20 de atacatori, nu mai puţin”, a scris Konev într-o postare pe Twitter.

Citeşte şi: Moscova: Lider al opoziţiei ruse, agresat într-un restaurant

Totodată, Kasianov a declarat că atacul are legătură directă cu activitatea sa politică.

“Cred că atacul de astăzi are legătură directă cu ameninţările proferate la adresa mea de (liderul cecen Ramzan) Kadârov şi în legătură cu faptul că am depus plângere împotriva sa la FSB şi Comisia de anchetă de pe lângă Parchetul rus”, a mai spus Kasianov, pentru postul de televiziune RBC. 

Incidentul intervine la mai bine de o săptămână după ce preşedinte pro-Kremlin al republicii Cecenia, Ramzan Kadârov, care a lansat o campanie împotriva oponenţilor Kremlinului, pe care îi consideră ‘duşmani ai poporului’, a dat publicităţii o înregistrare video în care îl ia la ţintă în mod virtual pe Mihail Kasianov. 

Ambasadorul Uniunii Europene în Rusia s-a declarat consternat după ameninţările ‘dezgustătoare’ cu moartea lansate de liderul cecen Ramzan Kadîrov la adresa fostului premier, cerând autorităţilor ruse să reacţioneze în acest caz. 

Miliţiile aflate în subordinea lui Kadârov au fost acuzate de numeroase asasinate în ultimul deceniu, între care jurnalista de investigaţie şi editorialista Novaia Gazeta, Anna Politkovskaia, ucisă în octombrie 2006, sau Natalia Estemirova, reprezentanta organizaţiei neguvernamentale Memorial la Groznâi, asasinată în 2009. 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă