11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialMoscova neagă că ar fi la originea bombardamentelor care l-au rănit pe...

Moscova neagă că ar fi la originea bombardamentelor care l-au rănit pe micuțul Omran

Rusia a respins vineri informația conform căreia una din loviturile sale aeriene l-ar fi putut răni pe Omran, un copil sirian din Alep a cărui fotografie, ce-l arăta cu privirea goală, plin de praf și acoperit de sânge, a făcut înconjurul lumii, provocând furie și o puternică emoție, informează AFP, preluată de Agerpres.

“Avioanele ruse care operează în Siria nu vizează niciodată ținte în interiorul unor zone populate”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, Igor Konașenkov, într-un comunicat, afirmând că nicio lovitură aeriană rusă nu a avut loc miercuri seara în estul orașului Alep, unde a fost luată acea imagine.

Realizată după un bombardament care a avut loc miercuri seara în cartierul rebel Qaterji, fotografia cu Omran, de patru ani, a făcut înconjurul lumii și a suscitat indignarea pe internet. 

CIteşte şi VIDEO, Un copil a fost salvat de sub dărâmături în oraşul sirian Alep. Filmarea a devenit virala

Cartierele din est sunt în mod regulat vizate de forțele aeriene ale regimului de la Damasc sau de aviația rusă.

Potrivit lui Igor Konașenkov, Qaterji se situează în afara zonelor de bombardamente ale aviației ruse, deoarece acest cartier se învecinează cu coridoarele umanitare deschise de Moscova pentru a le permite locuitorilor să fugă din orașul asediat.

Acuzațiile din mass-media occidentale sunt “o exploatare cinică” a situației din Alep și “un clișeu al propagandei antirusești”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării sugerează că atacul a fost comis de rebeli pentru a discredita eforturile Rusiei în favoarea creării unui culoar umanitar și că un atac aerian nici nu a avut loc, în condițiile în care unele ferestre prinse în fotografia cu Omran sunt intacte.

“Dacă un atac a avut loc, atunci acesta nu a fost un raid aerian, ci explozia unor butelii de gaz folosite în mare cantitate de teroriști” sau tiruri de mortier, a afirmat el.

 

Cele mai citite

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...
Ultima oră
Pe aceeași temă