10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMotivul aberant pentru care dictatorul Kim Jong-Un l-a condamnat la moarte pe...

Motivul aberant pentru care dictatorul Kim Jong-Un l-a condamnat la moarte pe ministrul Educaţiei din Coreea de Nord

Ministrul Educaţiei, Kim Yong-Jin, în vârstă de 63 de ani, a fost împuşcat mortal fiind acuzat de „o postură neadecvată în timpul unei şedinţe” în parlament, lucru care a provocat mânia dictatorului nord-coreean. După ce a fost interogat, acesta a fost găsit vinovat de „agitator împotriva regimului" a declarat un oficial sud-coreean.
„Ministrul Kim Yong-Jin a fost executat”, a declarat şi  purtătorul de cuvânt al ministerului de unificare al Coreei de Sud, Jeong Joon-hee, relatează Business Magazin.
 
„El a fost acuzat de o postură neadecvată în tribună", a adăugat acesta, referindu-se la parlamentul din Coreea de Nord. Kim Jong-un, care se afla în şedinţa de Guvern, s-a infuriat văzându-l astfel pe Kim Yong-Jin”.

Un alt oficial sud-coreean a declarat că ministrul fusese observat astfel în cadrul unei reuniuni din 29 iunie, când Kim Jong-un a fost numit preşedinte al unui nou departament naţional de apărare.
 
„Problema lui Kim a început imediat după ce a fost văzut stând cu o atitudine arogantă în timpul unei reuniuni a Adunării Supreme a Poporului”, a declarat oficialul ziarului sud-coreean JoongAng Daily.
 
„Mai târziu a fost acuzat de a fi agitator al regimului, iar execuţia lui a fost realizată în luna iulie”, a mai adăugat el.
 
Kim Yong-chol, un alt oficial nord-coreean, a fost trimis la un centru de „reeducare ideologică”, timp de o lună,  din cauza unei „atitudini arogante”, iar un alt oficial din cadrul ministerului educaţiei a fost condamnat la moarte după ce a adormit într-o şedinţă. 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă