13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMusulmanii din Franța sunt chemați duminică la slujbele din BISERICI, în semn...

Musulmanii din Franța sunt chemați duminică la slujbele din BISERICI, în semn de compasiune față de asasinarea preotului din Rouen

Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), instanţa de reprezentare a islamului în Franţa, a făcut apel la responsabilii şi credincioşii musulmani să meargă duminică la slujba oficiată în bisericile creștine din ţară, informează joi AFP citată de Agerpres.

Prin acest gest, musulmanii ar urma să-şi exprime ”solidaritatea şi compasiunea” după ”asasinarea laşă” a unui preot marţi de către doi jihadişti.

Într-un comunicat, Consiliul îi invită pe ”responsabilii moscheilor, pe imami şi pe credincioşi să facă o vizită la bisericile aflate în apropierea lor, în special cu ocazia slujbei de duminică dimineaţa, pentru a exprima din nou fraţilor creştini solidaritatea şi compasiunea musulmanilor din Franţa”. 

CFCM face apel, de asemenea, către cele aproximativ 2.500 de moschei din Franţa ”de a profita de ocazia oferită de predica de la rugăciunea” de vineri ”pentru a evoca locul preponderent pe care îl ocupă în religia musulmană respectul faţă de alte religii”. 

Consiliul a condamnat marţi ”actul oribil şi terifiant” al asasinării preotului Jacques Hamel (86 de ani), căruia doi jihadişti care au jurat supunere grupării Statul Islamic (SI) i-au gâtul într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen (nord-vest).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă