21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNATO: Rusia a mărit livrările de armament către separatiştii din estul Ucrainei

NATO: Rusia a mărit livrările de armament către separatiştii din estul Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat, miercuri, Rusia că a crescut livrările de armament greu şi alte echipamente în estul Ucrainei, dar nu a confirmat prezența a peste 9.000 de militari ruşi în această regiune informează Mediafax.

"Nu vom intra în date şi cifre. Rusia continuă să furnizeze armamente în estul Ucrainei, însă de puţin timp am observat o creştere a numărului de echipamentelor furnizate, şi anume tancuri, artilerie, vehicule blindate şi sisteme avansate de apărarea (anti)aeriană", a declarat secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a susținut că prezența militară rusă nu contribuie la o soluţionare paşnică şi negociată a crizei din Ucraina. Șeful NATO şi-a reiterat apelul adresat Rusiei de a aplica deplin Acordurile de Pace de la Minsk, semnate în septembrie.

Jens Stoltenberg a făcut aceste declarații la finalul unei întâlniri, la Bruxelles, cu Erna Solberg, înlocuitoarea sa la şefia Guvernului norvegian.

Președintele ucrainean, Petro Porosenko, a afirmat că peste 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse, peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea şi vehicule de transport de trupe sunt pe teritoriul Ucrainei.

"Soluţia (pentru a pune capăt conflictului) este foarte simplă: încetarea livrării de armament, oprirea furnizării de muniţie, retragerea trupelor şi închiderea frontierei", a subliniat el, referindu-se la angajamente asumate în cadrul Acordurilor de la Minsk.

Cele mai citite

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă