23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNATO: Ucraina, Moldova și Georgia se confruntă cu o presiune mare din...

NATO: Ucraina, Moldova și Georgia se confruntă cu o presiune mare din partea Rusiei

Ucraina, Republica Moldova și Georgia se confruntă cu o presiune mare din partea Rusiei pentru a-și schimba orientarea politicii externe, a declarat, emisarul special al secretarului general al NATO în Asia Centrală și Caucaz, James Appathurai, conform Interfax-Ukraina, citat de Agerpres.

James Appathurai a afirmat, totodată, că toate cele trei țări au nevoie, în acest moment, de mai mult sprijin pentru creșterea capacității lor de apărare.

”Pot spune că la ora actuală Georgia primește cea mai mare asistență din partea Alianței”, a adăugat el, indicând că blocul nord-atlantic împreună cu autoritățile de la Tbilisi au în lucru crearea unui centru de instruire, precum și a unei școli de pregătire militară.

Appathurai a menționat că dacă unele țări vor decide, de asemenea, să acorde ajutor Ministerului Apărării Georgiei în ceea ce privește furnizarea de echipamente sau asistență în sensul formării militare, toate aceasta vor completa eforturile depuse de NATO.

În opinia sa, punerea în aplicare a pachetului special primit de Georgia la summitul NATO din Țara Galilor se desfășoară într-un ritm bun. ‘Ritmul este foarte bun.Experții noștri ajută Georgia în crearea centrului de antrenament.Am detașat un grup de lucru care va ajunge în curând în Georgia. În această vară vom avea exerciții militare comune în Georgia’, a adăugat emisarul secretarului general al NATO.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă