13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. NATO acuză Rusia că trimite noi trupe și echipamente militare în...

UPDATE. NATO acuză Rusia că trimite noi trupe și echipamente militare în Ucraina. Biden amenință Moscova cu noi sancțiuni

UPDATE 16.49: Vicepreședintele american Joe Biden avertizează Rusia că riscă noi sancţiuni din cauza "agresiunii inacceptabile" din estul Ucrainei, relatează AFP, conform Mediafax.

"Pur şi simplu este inacceptabil ca, în secolul XXI, să existe state care să încerce să recontureze cu forţa frontierele Europei; asistăm la intervenţie militară pentru că nu le place decizia luată de vecini", a declarat Biden după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

"Rusia se va confrunta cu un preţ foarte mare şi riscă o izolare şi mai mare pe scena internaţională", a avertizat Biden.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat, vineri, în Lituania, că Moscova trimite trupe și echipamente militare în Ucraina, relatează AFP, conform Mediafax.

"Nu vreau să intru în detalii privind cifre precise, dar pot spune că asistăm la consolidarea dispozitivului militar. Am observat mişcări de trupe, echipamente, tancuri, piese de artilerie şi sisteme antiaeriene moderne trimise în Ucraina", a declarat Stoltenberg.

"De asemenea, am văzut şi mişcări de trupe spre linia stabilită cu ocazia armistiţiului iniţiat în 5 septembrie", a adăugat secretarul general NATO.

"Am observat deplasări de forţe în estul Ucrainei. Este ceva grav, pentru că sunt afectate Acordurile de la Minsk, fiind stimulat conflictul şi încălcarea armistiţiului. De aceea, cerem Rusiei să îşi retragă trupele, atât cele din estul Ucrainei, cât şi cele de la frontieră, ceea ce ar fi o contribuţie importantă la detensionarea crizei", adaugă Stoltenberg.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă