16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialNATO ar putea suplimenta trupele de la frontiera cu Rusia. Reacția Kremlinului

NATO ar putea suplimenta trupele de la frontiera cu Rusia. Reacția Kremlinului

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că întărirea prezenței militare NATO la granițele Rusiei nu este un fenomen nou, iar Moscova a atras deja atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această prezență, potrivit Agerpres. 

”Este aceeași apropiere a NATO și a infrastructurii sale militare de granițele noastre. Nu este un fenomen nou, este un fenomen despre pericolul căruia noi vorbim de mai mult timp”, a afirmat Peskov, citat de TASS.

——-

Statele membre NATO au discutata despre mărirea trupelor staționate la frontiera cu Rusia și plasarea lor sub comanda Alianței Nord-Atlantică, potrivit Wall Street Journal, care a citat diplomați și ofițeri, relatează Mediafax.

Un plan prevede plasarea de batalioane în Polonia şi cele trei state baltice – Estonia, Letonia şi Lituania -, iar altul prevede un singur batalion NATO în regiune.

După ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea, anul trecut, ţările din regiune sunt îngrijorate cu privire la următoarea mişcare a Moscovei. Faptul că armata rusă şi-a multiplicat exerciţiile în regiune a sporit îngrijorarea vecinilor săi.

Reuters scrie că nu a confirmat aceste informaţii.

Aceste discuţii despre suplimentarea trupelor la frontiera cu Rusia au loc în urma unor presiuni ale unor state din Europa Centrală şi de Est în vederea consolidării prezenţei Alianţei Nord-Atlantice în regiune.

Preşedinţia română, scrie RFE-RL, a anunţat joi că Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia vor solicita la summitul NATO prevăzut pe 4 noiembrie la Bucureşti măsuri de “consolidare a frontierei de est a NATO”.

 

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă