15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialNATO construieşte un nou centru de comandă în Ungaria

NATO construieşte un nou centru de comandă în Ungaria

Noua unitate militară a NATO din Ungaria va fi construită în regiunea centrală a ţării, într-un efort de consolidare a măsurilor de securitate din Europa de Est, anunţă ministrul ungar al Apărării, Istvan Simicsko, citat de agenţia de presă MTI, informează Mediafax. 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat, joi, dublarea efectivelor Forţei de reacţie rapidă şi mobilizarea de trupe în Europa Centrală şi de Est, inclusiv prin crearea a două centre de comandă suplimentare, în Ungaria şi Slovacia, în contextul intensificării activităţilor militare ruse în Orientul Mijlociu.

În Europa de Est, există deja şase astfel de unităţi ale NATO în România, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Bulgaria.

Ministrul ungar al Apărării a anunţat, vineri, că unitatea militară va fi construită în oraşul Szekesfehervar, situat la 50 de kilometri sud-vest de Budapesta. El a precizat că unitatea va fi folosită pentru exerciţii şi antrenamente militare internaţionale pe timp de pace şi pentru coordonarea militarilor NATO care vor fi mobilizaţi în Ungaria pe timp de criză.

Simicsko a declarat că noua unitate NATO din Ungaria va întări “apărarea colectivă” a alianţei, pe lângă consolidarea securităţii din Ungaria, în condiţiile în care statul ungar nu are un astfel de centru de comandă din 1999, de când a devenit membru NATO. El a mai precizat că personalul noii unităţi va fi format din 40 de militari, jumătate provenind din Ungaria şi jumătate din alte state membre NATO.

În cadrul întâlnirii de joi de la Bruxelles a miniştrilor Apărării din statele NATO, Simicsko a declarat că Alianţa Nord-Atlantică monitorizează criza migraţiei şi se pregăteşte să ofere ajutor în gestionarea acesteia.

 

Cele mai citite

Cîțu insistă să-l cheme pe Ciolacu la o dezbatere pe teme economice

Fostul premier Florin Cîțu (PNL) îl cheamă cu insistență pe premierul Marcel Ciolacu (PSD) la o dezbatere pe teme economice. În prezent, Cîțu este senator...

Roberta Metsola apel către UE să-și respecte promisiunile de ajutor către Ucraina

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a invitat joi Uniunea Europeană să furnizeze ajutorul promis Ucrainei şi să-şi "intensifice" şi mai mult sprijinul său împotriva...

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă