12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNATO trimite armament greu în estul Europei. Rusia aduce TANCURI, TUNURI, RACHETE...

NATO trimite armament greu în estul Europei. Rusia aduce TANCURI, TUNURI, RACHETE şi AVIAŢIE la frontieră

Rusia va răspunde “în mod adecvat” dacă NATO va staţiona armament greu în statele est – europene, a avertizat generalul Iuri Iakubov, coordonatorul Direcției inspectorilor generali din Ministerul rus al Apărării.

“Rusiei nu-i rămâne altceva decât să-și sporească forțele și mijloacele în direcția strategică Vest”, a declarat Iakubov pentru agenţia Interfax.

“În primul rând, va fi consolidată gruparea militară pe întreg perimetrul frontierei de vest a Rusiei, inclusiv cu noi formațiuni de tancuri, de artilerie și unități aeriene. Brigada de rachete din regiunea Kaliningrad va fi reînarmată rapid cu noi sisteme de rachete tactice Iskander, va fi supus unor modificări substanțiale grupul interarme din Belarus”, a precizat generalul Iakubov.

Citeşte şi: NATO, în defensivă în fața Rusiei ?

Oficialul de la Kremlin a lăsat să se înţeleagă că acestea nu vor fi singurele măsuri de răspuns ale Rusiei.

Ele sunt justificate prin faptul că, “dacă tehnica militară grea a SUA, compusă din tancuri, sisteme de artilerie și alte echipamente militare, va apărea într-o serie de țări din Europa de Est și țările baltice, acesta va fi pasul cel mai agresiv al Pentagonului și al NATO de la Războiul rece”, a susţinut generalul rus.

Rusia s-a retras din Tratatul CFE şi nu mai recunoaşte nicio limitare în domeniul armamentelor

Iakubov a amintit că Rusia s-a retras definitiv din Tratatul privind forțele convenționale din Europa (CFE), astfel că nu mai recunoaşte nicio limitare a numărului de tancuri, de sisteme de artilerie şi de avioane în zonele sale de frontieră.

Citeşte şi: Cea mai rapidă unitate a NATO se pregăteşte pentru război

Potrivit informaţiilor difuzate acum două zile de presa americană, SUA intenţionează să trimită trupe, totalizând 5000 de oameni, şi armament greu în mai multe state est – europene: Polonia, România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania şi, eventual, Ungaria.

Imediat după apariţia informaţiilor din presa americană, Polonia, prin ministrul Apărării, Tomasz Siemoniak, a confirmat că poartă negocieri cu Pentagonul pentru a primi armament american.

În schimb, preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a negat informaţiile publicate de presa americană, susţinând că ţara lui n-a primit nicio ofertă să primească armament greu american.

Citeşte şi: Polonia, prima ţară care CONFIRMĂ că va primi ARMAMENT GREU american

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă