11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNATO visează la un "maidan rusesc". Cine a făcut această afirmație

NATO visează la un “maidan rusesc”. Cine a făcut această afirmație

NATO visează la un "maidan rusesc", a afirmat, joi, emisarul Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, cu referire la conferinţa interparlamentară UE pe probleme de politică externă şi securitate, desfăşurată, joi, la Riga, capitala Letoniei, relatează agenţia de stat Tass, citată de Mediafax.

"Declaraţia de la Riga arată o preocupare pentru democraţia şi politica internă din Rusia. Cel puţin acum ştim că NATO are un vis, şi anume un maidan rusesc", a comentat Aleksandr Gruşko.

"NATO are o istorie lungă de operaţiuni hibride. Orice stat sau organizaţie poate învăţa de la Alianţă. Am văzut aceste semne arhicunoscute de intimidare militară, intervenție sub acoperire, furnizare de sisteme de apărare şi arme, şantaj economic, duplicitate diplomatică, manipulare media şi dezinformare publică în fosta Iugolsavie în 1999 şi în Libia în 2011", a declarat Gruşko.

NATO şi Uniunea Europeană vor aprofunda cooperarea, inclusiv pentru susţinerea unor parteneri precum Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, potrivit unui comunicat oficial făcut public după conferinţa de la Riga.

"Comunitatea euro-atlantică se confruntă cu noi ameninţări şi provocări, atât la frontiera estică, dar şi spre sud. În partea de est, vedem o Rusie furioasă şi revizionistă care încalcă reglementări internaţionale şi care este pregătită să redeseneze frontierele prin forţă. Rusia continuă să destabilizeze Ucraina; este vorba de o evoluţie apărută de mulţi ani", manifestată în Republica Moldova şi Georgia, a anunţat, la Riga, adjunctul secretarului general al NATO.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă