13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialNave militare ale Rusiei au intrat în Marea Mânecii, între Franța și...

Nave militare ale Rusiei au intrat în Marea Mânecii, între Franța și Anglia. Ce motiv au invocat rușii

Navele militare ale Rusiei au intrat în Canalul Mânecii – o zonă maritimă cu lărgimea minimă de numai 34 de kilometri, care separă Franța de Marea Britanie. Navele rusești vin din Golful Biscaya (în largul țărmurilor spaniole), unde au efectuat exerciții militare.

Grupul de vase rusești este coordonat de distrugătorul Severomorsk, relatează Reuters.

O fregată britanică urmărește navele rusești

Autoritățile de la Londra au precizat că urmăresc deplasarea navelor rusești. „Putem confirma că trei vase rusești sunt monitorizate de nava noastră, HMS Argyll, prin Canalul Mânecii”, a comunicat Ministerul britanic al Apărării. Fregata Argyll are la bord și un elicopter.

Comandamentul Flotei de Nord a Rusiei a anunțat că navele sale se deplasează spre zona de nord-est a Oceanului Atlantic, pentru o nouă serie de exerciții. Agenţia rusă Interfax relatase că exerciţiile se vor desfăşura în Canalul Mânecii, dar informaţia a fost oficial dezmințită.

„Nu vom staționa nicio navă în Canalul Mânecii. Vasele noastre se deplasează prin Canal, dar exercițiile se vor desfășura mai târziu, în nordul Oceanului Atlantic”, a susținut căpitanul de rangul I (comandorul) Vadim Serga, reprezentantul Flotei de Nord a Rusiei.

Înainte să intre în Marea Mânecii, navele rusești executaseră manevre de luptă antiaeriană și împotriva vaselor inamice în Golful Biscaya. În paralel, elicoptere Ka-27, de la bordul navelor, au simulat operațiuni de salvare pe mare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă