16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNegocierile israeliano-palestiniene se reiau săptămâna viitoare

Negocierile israeliano-palestiniene se reiau săptămâna viitoare

Negocierile indirecte dintre israelieni şi palestinieni pentru consolidarea armistiţiului în Fâşia Gaza vor fi reluate săptămâna viitoare, la Cairo, au anunţat sâmbătă oficiali palestinieni şi egipteni, citaţi de AFP, preluată de Mediafax.

Aceste negocieri ar trebui să înceapă la două zile după desfăşurarea în Egipt a unor discuţii interpalestiniene între mişcările Fatah şi Hamas, în încercarea de a salva acordul lor de reconciliere. Israelienii şi palestinienii au încheiat, pe 26 august, un acord care a pus capăt celor 50 de zile de conflict în Fâşia Gaza, soldat cu peste 2.200 de morţi în rândul palestinienilor şi 73 de morţi, de partea israeliană.

"Egiptul a invitat delegaţiile Israelului şi palestinienilor să reia negocierile la Cairo, pe 24 septembrie", a anunţat un oficial palestinian. Un oficial egiptean a confirmat această invitaţie. Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a refuzat să comenteze acest anunţ.

De asemenea, miercuri va fi deschisă, la New York, Adunarea Generală a ONU, unde preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, liderul Fatah, vrea să ceară adoptarea unei rezoluţii privind încetarea ocupaţiei israeliene pentru o perioadă de trei ani.

Numărul coloniştilor israelieni instalaţi în Cisiordania ocupată a atins în iunie 382.031 de persoane, crescând cu peste 7.500 faţă de acum şase luni, a anunţat marţi principala mişcare a coloniştilor, Consiliul Yesha.

Continuarea procesului de colonizare în teritoriile ocupate sau anexate este considerată ca o piedică majoră pentru eforturile mobilizate de decenii în vederea soluţionării conflictului israeliano-palestinian.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă