14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialNemţii au EXPULZAT un posibil spion rus

Nemţii au EXPULZAT un posibil spion rus

Autorităţile germane au deportat un bărbat condamnat pentru efectuarea de activităţi de spionaj în favoarea Rusiei, informează Mediafax.

Procurorii germani au declarat că bărbatul, cunoscut sub numele de Andreas Anschlag, a fost eliberat din închisoare pe 3 iunie, fiind repatriat în Rusia.

Anschlag şi soţia sa, cunoscută sub numele de Heidrun Anschlag, susţineau că erau austrieci de origine sud-americană şi trăiau în Germania din anii 1980, folosind documente false.

Cei doi au fost arestaţi în anul 2011, fiind găsiţi vinovaţi de transmiterea în Rusia a unor documente secrete despre activităţile Uniunii Europene şi ale NATO. Cei doi au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare şi la plata unor amenzi de câte 500.000 de euro, potrivit Radio Free Europe / Radio Liberty.

Autorităţile germane au stabilit că cei doi ruşi au fost instalaţi în Germania de Vest în anul 1988, lucrând pentru KGB şi ulterior pentru FSB.

 

 

Cele mai citite

Cum să asortezi bijuteriile cu ținutele? 7 sfaturi utile

Sursa foto: Shutterstock Bijuteriile pot fi detalii cheie în completarea unei ținute, adăugând strălucire și rafinament sau chiar oferind un accent de personalitate. Asortarea lor corectă...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

Cum să calmezi mâncărimea și disconfortul bebelușului tău? Află în cartea VindecaDAI

Afecțiunile pielii sunt îngrijorări normale ale părinților, în primele luni de viață ale bebelușilor și nu numai. Află acum modul natural de vindecare...
Ultima oră
Pe aceeași temă