18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNemulțumit de UE, cățărat pe Bazilica San Pietro

Nemulțumit de UE, cățărat pe Bazilica San Pietro

Un antreprenor italian s-a cățărat, duminică, pentru a cincea oară, pe faţada Bazilicii Sfântul Petru, în semn de protest faţă de o directivă europeană, a constatat o jurnalistă AFP, preluată de Mediafax.

Marcello di Finizio a reuşit duminică după-amiaza să urce şi să se instaleze pe frontonul bazilicii, la 80 de metri deasupra solului, unde s-a legat cu o coardă de o statuie pentru ca să nu cadă.

Di Finizio a mai escaladat de patru ori cupola bazilicii în ultimii ani. În octombrie 2012 , el a stat cocoţat pe cupolă timp de 24 de ore şi a fost dat jos de pompieri. În această vară el a petrecut 80 de zile pe o macara, la Trieste (nord-est).

Di Finizio protestează faţă de o directivă europeană care impune Italiei să scoată la licitaţie, până în 2015, concesionarea unor plaje acordate de către statul italian, ceea ce, în opinia sa, ameninţă supravieţuirea unităţii balneare pe care o administrează în apropiere de Trieste.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă