12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNepal: Au fost descoperite cadavrele a 100 de alpinişti, surprinşi de avalanşă

Nepal: Au fost descoperite cadavrele a 100 de alpinişti, surprinşi de avalanşă

Poliţia nepaleză şi voluntari locali au descoperit cadavrele a aproximativ 100 de alpinişti şi săteni surprinşi de o avalanşă declanşată de cutremurul puternic din 25 aprilie, au declarat luni oficiali, citaţi de Reuters, conform Mediafax.

Cadavrele au fost descoperite sâmbătă şi duminică în satul Langtang, situat la aproximativ 60 de kilometri nord de Kathmandu, pe o rută de alpinism populară în rândul occidentalilor. Întregul sat, care include 55 de case pentru alpinişti, a fost distrus de avalanşă, au precizat oficialii.

Citeşte şi: Cutremur Nepal: Un bărbat în vârstă de 100 ani, salvat după opt zile de la seism

“Voluntarii locali şi personalul poliţiei caută alte cadavre prin zăpada de 1,8 metri”, a afirmat Gautam Rimal, un ofiţer din zona satului Langtang.

Printre persoanele decedate se află şi şapte cetăţeni străini, dar numai doi au fost identificaţi, a adăugat el.

Numărul exact al persoanelor care se aflau în Langtang în momentul avalanşei nu este cunoscut, dar potrivit unor oficiali, alte aproximativ 120 de persoane ar putea fi îngropate în zăpadă.

“Nu am putut ajunge în zonă mai devreme din cauza ploii şi a vremii înnorate”, a declarat Uddhav Bhattarai, un oficial local.

Cutremurul din 25 aprilie a provocat moartea a 7.276 de persoane şi rănirea altor 14.300, a precizat Guvernul din Nepal.

Cel puţin 18 persoane au murit pe Muntele Everest, unde s-au produs avalanşe. Guvernul a anunţat luni că nu a blocat accesul alpiniştilor pe munte, deşi ruta spre vârf a fost avariată.

Citeşte şi: Cutremur Nepal: Bilanţul seismului a depăşit 6.000 de morţi

“Alpiniştii de la tabăra de bază nu cred că ruta va fi reparată prea curând”, a declarat Tulsi Prasad Gautam, un oficial din departamentul de turism din Nepal. “Este decizia alpiniştilor şi a organizatorilor care se află la tabăra de bază. Noi nu le cerem să facă într-un fel sau altul”, a adăugat el.

Alpiniştii plătesc 11.000 de dolari fiecare pentru a urca pe Everest, iar pentur acest sezon erau înregistraţi 357. Anul trecut, Guvernul a extins permisele când echipele şi-au abandonat expediţiile după o avalanşă care a provocat moartea a 16 ghizi sherpa.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă