20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAlertă de securitate la o bază aeriană din Statele Unite

Alertă de securitate la o bază aeriană din Statele Unite

UPDATE: Biroul Federal pentru Investigaţii din SUA (FBI) a comunicat ulterior că alerta de securitate declanşată în baza aeriană Andrews a fost doar "un exerciţiu", după ce presa americană a relatat alerta, iar o deplasare a vicepreşedintelui SUA a fost amânată.

Autorităţile nu au găsit niciun individ suspect în baza aeriană folosită de aeronavele prezidenţiale, astfel că starea de alertă a fost anulată după câteva ore.

Un oficial din cadrul FBI a declarat pentru CNN că a fost o stare de confuzie generată de faptul că în baza aeriană se desfăşura un exerciţiu pentru eliminarea pericolului unui atac cu arme de foc. Însă, exact în timpul acestui tip de exerciţiu, au apărut informaţii că ar fi în realitate un individ cu armă de foc în incinta bazei aeriene. Aceste informaţii s-au dovedit a fi eronate. Mediafax transmite că o decolare a aeronavei vicepreşedintelui Joseph Biden spre statul Ohio a fost amânată din cauza situaţiei.

=====

Baza aeriană Andrews, situată în statul american Maryland, a fost închisă joi, pe fondul informaţiilor privind prezenţa unui individ cu o armă automată.

În baza aeriană Andrews a fost instituit un perimetru special de securitate joi la ora 9.00 (16.00, ora României), informează postul tv News4, citat de Mediafax. În acel moment, în baza aeriană se desfăşura un exerciţiu pentru eliminarea pericolului unui atac cu arme de foc. Însă, exact în timpul acestui tip de exerciţiu, au apărut informaţii că ar fi în realitate un individ cu armă de foc în incinta bazei aeriene.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă